Je bekijkt nu Trimsalon Warber Rasfoto van November

Trimsalon Warber Rasfoto van November

Trimsalon Warber Rasfoto van November

rasfoto-november

De Flatcoated Retriever is het ras op de foto van November van Trimsalon Warber. November, de maand van de herfst en mooie kleuren in het bos. Op de foto hierboven mijn twee flatcoated retrievers. De flatcoated is familie van de Golden en labrador retriever en komt voor in de kleuren zwart en lever (bruin) en zo nu en dan worden er ook wel eens blonde flatcoats geboren maar die kleur is niet erkend door de raad van beheer. Met een blonde flatcoat mag je dan ook geen shows lopen.

De flatcoated is een middelgrote hond die van actie houd en een hond waar je wat mee moet gaan doen. Samenwerken met zijn baas vind hij helemaal geweldig. Aangezien de flatcoat een jachthond is voor het werk na het schot, vind hij apporteren het einde. Jachttraining is dan ook iets wat zeer geschikt is om met je flatcoat te gaan doen. Zelf train ik met mijn honden bij Sasawot er wordt hoofdzakelijk getraind met dummy’s. Op dit filmpje kun je zien wat jachttraining inhoud

Om een flatcoat netjes te houden moet hij worden getrimd, de oren hals voetjes worden geplukt en geĆ«filleerd en de staart wordt bijgeknipt. zonnodig wordt de bevedering en broek wat bijgeknipt en de nagels geknipt. Mijn eigen honden worden regelmatig bijgewerkt, maar een richtlijn is om de 3 a 4 maanden een bezoek aan de trimsalon te brengen. Dit hangt af van hoe snel het haar groeit en of de hond “geholpen” is. Castratie kan er voor zorgen dat het haar veranderd, de hond meer pluizen krijgt of soms meer slagen/krullen in de vacht die bij een flat-coat dus glad hoort te zijn.