Hondenmodel – Hoe maak je, je hond klaar voor een hondenfotoshoot

hondenmodel klaarmaken voor de hondenfotoshoot

Hondenmodel

Denk je er ook wel eens over na om een hondenfotoshoot met je hond te laten doen door een professioneel hondenfotograaf? En je hond te laten shinen als echt hondenmodel?

Want een hondenleven duurt nu eenmaal een stuk korter dan dat van ons en wat is het dan fijn om mooie herinneringen te hebben aan je beste maatje! Een prachtige foto aan de muur die een eye catcher is in je huis.

Als je eenmaal hebt besloten een hondenfotoshoot te willen gaan doen wil je natuurlijk ook dat je hond er op zijn allermooist uitziet!

Hier enkele Tips voor de vachtverzorging van het hondenmodel

Voor een hond met een vacht die niet geknipt, geschoren of geplukt moet worden op het tijdstip van de fotoshoot hond, kan worden volstaan met eventueel een bad, waarna de vacht als hij droog is, grondig door geborsteld wordt.

De vacht van het aanstaande Hondenmodel, zal gaan glanzen en klitten en dode haren worden verwijderd. Op de dag van de Hond Fotoshoot of Katten Fotoshoot,  raden we aan om je hond of kat opnieuw te borstelen om het haar glad te maken en te laten glanzen.

Een conditioners zoals “Coat Gloss”  voegt een prachtige glans toe aan de vacht van je Hond. Maak mits nodig met een zacht vochtig doekje voorzichtig de oogjes schoon.

Met een klein beetje elleboog glans (op korthaar) kan je hond er fantastisch uitzien voor de Fotoshoot. Katten zullen een bad voor hun Katten Fotoshoot minder op prijs stellen!

Zorg ervoor dat u alle onderhoudsinstructies voor verzorgingsproducten leest om ervoor te zorgen dat het veilig en gezond is voor je hond.

Pas op:

Een pas gewassen hond heeft de neiging even ergens lekker in te gaan rollen! Dan is het werk allemaal voor niets geweest! 

Boomers als Hondenmodel:

Wil je een hondenfotoshoot gaan doen met je Boomer, dan raad ik je aan om hem niet vlak van te voren te laten knippen of scheren. Boomers zien er het schattigst uit als de vacht iets langer is en er niet meer zo ‘geknipt’ uitzien. Zorg er wel voor dat de oogjes zichtbaar zijn en dat ze schoon zijn.

borstel de vacht vlak voor de hondenfotoshoot nog even goed door en neem de borstel ook mee om tijdens de hondenfotoshoot evt takjes en dergelijk snel te kunnen verwijderen en de vacht weer even snel te kunnen fatsoeneren

Thuis Wassen:

Als je besluit je hond, met wat langer haar, thuis te wassen voor de hondenfotoshoot , denk er dan goed aan dat je tijdens het drogen de vacht laagje voor laagje door borstelt om juist klitten te voorkomen! Maak niet de fout door de vacht te laten drogen en er daarna niets meer aan te doen, want dan heb je kans dat er veel klitten in zijn gekomen.

Helemaal zin een in Hondenfotoshoot?

Boek dan een Hondenfotoshoot bij Keizer Fotografie een gediplomeerd,en professioneel Hondenfotograaf