Behandelingen

Diersalon

Behandeling die in een trimsalon worden gegeven, kunnen bestaan uit plukken, scheren, knippenontwollen, effileren, en wassen, al naar gelang horende bij de vachtstructuur en vachtconditie van de hond, konijn of cavia.

Boomer hoofdjeZit de vacht erg in de klit, dan zal om hem/haar niet onnodig pijn te doen een kort modelletje de enige mogelijkheid zijn. Maar als u daarna het borstel advies opvolgt is er wellicht de volgende keer veel meer mogelijk. Verder worden de oortjes zo nodig leeggeplukt en de nageltjes geknipt en is het handig dat u uw hond voordat hij naar de trimsalon gaat even goed uitlaat. Ook voor een kortharige hond  bv de labrador of de gladharige Jack Russel, kan tijdens de rui kan een bezoek aan de trimsalon uitkomst bieden. Er zijn heel veel verschillende vachtsoorten en iedere vachtsoort heeft weer een andere behandeling nodig.

Ik behandel zowel rashonden maar ook rasloze honden zijn van harte welkom! Rasloze honden worden getrimt naar het ras waar ze het meeste op lijken qua type en vacht, of in overleg in een passend model gezet. Ik behandel ook konijnen en cavia’s. katten mits ze zich zonder al te veel stres laten behandelen, zie voor meer informatie onderaan deze pagina.

Bobby fancy feather

De complete behandeling en het ophalen:
Als u uw hond brengt wordt deze in het gewenste model gezet, gewassen en droog geföhnt, de oortjes worden zonodig leeg geplukt en de nageltjes worden geknipt. Ik plan het bezoek ruim in zodat ik alle tijd heb voor de hond en de behandeling zo weinig mogelijk stres kost. Als de hond klaar is bel ik u op en kunt u hem weer komen halen. Eerder komen geeft alleen maar veel onrust voor uw hond, want zodra hij u weer ziet wil hij natuurlijk graag mee naar huis! en is het erg moeilijk de behandeling rustig af te maken. U dient contant te betalen.

Plukken: 
Kan alleen als de vacht plukrijp is, u kunt daarom het beste even met de hond langskomen om een afspraak te maken, dan kan ik zien of en wanneer de vacht plukrijp is. Plukken is een tijdrovend karwei. Niet alleen honden met ruwhaar worden geplukt, van bv spaniels en retrievers wordt het pluizige haar ook geplukt.  En sommige konijnen kunnen ook worden geplukt.

Fenna boomerOntklitten
Klitten zijn niet leuk voor de hond, konijn, cavia of kat, door regelmatig op de juiste manier te borstelen kunt u hem de klitten besparen! De ene vacht heeft meer borstelonderhoud nodig dan de andere. Is de hond helemaal vervilt, dan is scheren helaas de enige en diervriendelijkste methode om hond of poes van zijn broeiende trekkende strak zittende vacht te verlossen. De langharigr konijnenvacht heeft helemaal speciaale vachtverzorging en onderhoudt nodig. Ik leg u graag uit wat daar allemaal bij komt kijen. Ik hanteer wel een Klittenovereenkomst
Klitten Overeenkomst Hondentrimsalon Warber 

Ontwollen
Bij ontwollen wordt tijdens de ruiperiode de oude vacht zo volledig mogelijk verwijderd. De vacht moet echter op het juiste moment ontwolt worden, voor het beste resultaat. Als er woldotjes/pluisjes door de bovenvacht omhoog komen en je de huid onder de dotjes door kan zien is het tijd voor de trimsalon. Stukje voor stukje wordt de hele ondervacht eruit gehaald. Komt de hond te vroeg, dan kan niet alles verwijderd worden. Na het ontwollen gaat de hond in bad waarna de laatste haren nog los zullen weken en daarna wordt hij doorgeblazen. Het laten ontwollen van uw hond en ook kat scheelt enorm veel los haar in huis tijdens de rui. Ontwollen wordt gedaan bij bijvoorbeeld herders, poolhonden, maar ook bij honden met korter haar zoals bv de labrador.

Vachten van gecastreerde/gesteriliseerder honden
vervilte vacht Honden die zgn “geholpen” zijn kunnen een lelijke pluizige vacht krijgen, of veel meer haar! Ze kunnen veranderen in hele pluizige wolbalen. Soms kan dit haar gemakkelijk worden uitgeplukt, en is de hond als hij elke 3 maanden in de trimsalon komt weer de mooie hond die hij voor de castratie/sterelisatie was. Soms zit het haar echter heel vast, In overleg wordt dan een passende behandeling voorgesteld.

Konijn cavia trimmen

Voorbeeld van konijnen en cavia vachten die in de trimsalon kunnen worden behandeld
Ook in de winter kan uw hond gewoon getrimd, de vacht kan wat langer worden gelaten en/of u kunt hem een dekje over doen. Dieren kunnen beter tegen kou, dan tegen nat weer.

Disclaimer

© I.Keizer-Westra